FRI FRAGT OVER 499,-

Erstatning for merinould?

Opdateret: 27. okt. 2020

Mange danskere kender i dag det store chunky garn, som består af uspundet merinould. Merinould kommer fra merinofår, der er kendt for at producere noget af den fineste uld.


Herhjemme bliver garnet i vid udstrækning brugt til at lave tæpper, puder og andre produkter til indretningen grundet det stilrene chunky udtryk samt uldens bløde natur.

Chunky tæppe i merinould

Merinould har dog svagheder, hvilket vi selv oplevede, da vi begyndte at arbejde med det.


Det er svært at arbejde med

Den samme finhed og lækre følelse i det uspundne garn er også, hvad der gør det svært at arbejde med. Fibrene i ulden ryger let fra hinanden, og produkterne er derfor følsomme og udsatte for skader.


Det fælder

En anden ulempe er, at det fælder. Fibrene sætter sig blandt andet i sofaen og på tøjet, hvilket er trættende, når man forsøger at holde et rent hjem.


Det kan ikke vaskes

Den største ulempe ved merinould er dog, at det ikke kan vaskes – det kan kun renses af specialister. Produkter lavet af merinould er derfor ikke praktiske i hjem med dyr eller små børn, hvor en vask af produkterne kan være nødvendigt.


Grundet ulemperne valgte vi at lede efter en ny type garn, som tillod det samme chunky og stilrene udtryk, samtidig med at det i højere grad var holdbart og anvendeligt.


Chunky på en ny måde

I vores søgen på en ny type garn, fandt vi det store chunky garn, vi i dag bruger til at producere vores tæpper og puder.


Vores chunky garn består af en ydre skal med indvendigt fyld. Den ydre skal er lavet af bomuld, der er sammenvævet med en plyamid/elastan-tråd. Dette giver garnet et holdbart ydre samt et stilrent chunky look. Fyldet i garnet er lavet af silikoniseret micro-hulfiber, som er et materiale ofte fundet i dyner, hvilket giver garnet sin bløde natur.

Chunky håndlavet tæppe

I forhold til merinould har vores garn derfor en række fordele.


Det er holdbart

Grundet bomuldsydret er vores garn yderst holdbart, og det kan godt klare at blive rykket i.

Det fælder ikke

En anden fordel bomuldsydret bidrager med er, at garnet ikke fælder. Du kan derfor trygt lægge et af vores tæpper i din stue uden at skulle tænke over at støvsuge bagefter.

Det kan maskinevaskes

Sammensætningen af garnet betyder derudover, at produkterne kan maskinvaskes, samtidig med at de tørrer hurtigt! Vores produkter egner sig derfor perfekt til familien med børn eller dyr.


Hvad vælger du?

Er du klar til at ofre vedligeholdelse for at få et ultrablødt tæppe, så er et tæppe i merinould noget for dig. Er du derimod ude efter et blødt tæppe med minimal vedligeholdelse, og har du børn eller dyr, så råder vi til at tage et kig forbi vores webshop.

116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle